Redsystem LPT programmer


DOWNLOAD DISK DRIVE

Download 1,1 MB, verzia 1.4 pre Windows XP

Download 1,1 MB, verzia 1.4 pre Windows 10

DOWNLOAD ÚSCHOVŇA

Download 1,1 MB, verzia 1.4 pre Windows XP

Download 1,1 MB, verzia 1.4 pre Windows 10

Popis programu:

Redsystem LPT programmer je bezplatný program na ovládanie paralelného portu PC. V prípade zapojenia LED efektu, môžete ovládať až 12 diód manuálne, alebo 8 diód riadiť programovo.

Jeden program dokáže vykonať 32 krokov, čo je 4 x 8 cyklov. Po vykonaní všetkých krokov sa môže program opakovať, alebo zastaviť. (Spolu s programom je priložených niekoľko ukážkových súborov, ktoré môžete otvoriť pre lepšie pochopenie, ako program pracuje.)

Program obsahuje simulátor LED efektu, takže programovanie si môžete vyskúšať, aj keď nemáte LED efekt pripojený.

Od verzie 1.2 je možné vytvárať zoznam programov, vďaka ktorému sa zvýšil počet naprogramovaných krokov až na 1280. Po vykonaní všetkých krokov je opäť možné určiť, či sa celý program bude opakovať, alebo sa zastaví.

Vytvorenie vlastného programu:

TIP: Pre lepšie pochopenie programovania si otvorte a spustite niektorý z ukážkových programov.

1. Kliknite na tlačidlo Nový. Do všetkých žltých textových políčok sa automaticky dopíše číslo 500 čo znamená, že všetky kroky sa budú vykonávať v intervale 0,5 sekundy. Tieto údaje si môžete meniť podľa svojej potreby. Udávať môžete hodnoty od 100 do 59000 pričom hodnota 100 znamená 0,1 sekundy a hodnota 59000 znamená 59 sekúnd.

2. Do bielych textových políčok sa udáva, ktorá dióda, alebo viac diód sa majú v danom kroku rozsvietiť. Udávané hodnoty môžu byť od 0 do 255. Číslo 0 znamená, že sa nerozsvieti žiadna dióda, číslo 255 naopak znamená, že sa rozsvieti všetkých 8 diód. Ak potrebujete zistiť číselnú hodnotu diód, použite LED panel, ktorý vám číslo zobrazí.

3. Ak vytvoríte program, ktorý bude obsahovať napr. iba 4 kroky, zadajte toto číslo (4) nižšie do bieleho políčka označeného ako Počet krokov. Táto hodnota je štandardne nastavená na číslo 32, čo znamená, že sa vykoná plný počet krokov jedného programu.

4. Ak máte svoj program hotový, uložte si ho tlačidlom Uložiť do a zadajte názov programu. Kliknutím na tlačidlo Štart program spustíte.

Programovanie viac ako 32 krokov:

Ak vám nestačí len jeden program, ktorý môže obsahovať najviac 32 krokov, môžete si vytvoriť zoznam programov a použiť až 1280 krokov.

1. Vytvorte si niekoľko programov obsahujúcich najviac 32 krokov.

2. Kliknite na tlačidlo Zoznam (.rle2) a jednotlivé programy pridajte do zoznamu.

3. Kliknite na tlačidlo Uložiť do, zadajte názov zoznamu a uložte si ho.

Ďalšie využitie programu:

Ak si LED efekt upravíte a na miesto LED diód použijete napr. jazýčkové relé, môžete ovládať krokové motory, alebo ľubovoľné zariadenia.

Ďalšie využitie LED efektu:

LED efekt je možné využiť v hudobnom programe Winamp, kde LED diódy budú blikať podľa hudby. Taktiež ho môžete použiť v programe E-mail monitor Professional, ktorý slúži na monitorovanie vašej prichádzajúcej pošty. Podľa počtu prichádzajúcich správ, bude blikať aj rovnaký počet LED diód.

Ak vám niečo nie je jasné, neváhajte ma kontaktovať.


Ukážka blikania 12 LED diód.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára